Hos Poul Stig elsker vi briller! Og derudover er vi for alvor begyndt at tage fat i kontaktlinser. Vi synes det er spændende, og vi vil gerne give vores kunder den bedste faglige oplevelse i vores kontaktlinseklinik.

Der er mange måder at holde sig fagligt opdateret på. Udover at deltage i efteruddannelse og diverse kurser inden for vores fag, er vi i virkeligheden ret nysgerrige efter at se hvordan vores kollegaer rundt omkring i Danmark arbejder. Tænk at få lov at være med på en arbejdsplads der griber hverdagen an på en helt anden måde end os, og kunne se hvordan deres faglighed kommer sig til udtryk. Måske kan vi lære noget af hinanden?

Vi synes selv det er en voldsomt god idé og har derfor inviteret os selv på besøg hos Kontaktlinse Instituttet i Aarhus. Det er nemlig stedet at ta’ hen, hvis man som kontaktlinsebruger har bøvl med linserne!

Her har de 100 kontaktlinsekunder igennem hver dag – sådan har det været i mange år, så mon ikke de efterhånden ved hvad de taler om?

– Det skal komme an på en prøve tænkte vi, og med ét var jeg udstationeret i Jylland i to dage….

En ganske almindelig onsdag morgen, træder jeg ind i muligvis verdens længste butik!  Prøverum efter prøverum så langt øjet rækker, som perler på en snor!

Den første jeg møder er Susan der står i receptionen, hun møder mig med et smil og viser mig straks hvor kaffen holder til, (og der fik hun en helt speciel plads i mit kaffehjerte). Men man må ikke tage fejl! Susan styrer kalenderen med hård hånd og har det helt store overblik, sammen med de andre assistenter!

Jeg blev koblet på Rasmus’ kalender. Hos ham fik jeg en masse gode råd om linser med læsefelt – Kontaktlinse Instituttet laver mange af den slags linser og vi glæder os rigtigt meget til at gøre dem kunsten efter!

Når jeg i ny og næ savnede at se en brille, gik jeg på besøg i den anden ende af bixen, hvor ”Buris briller” holder til. Her er det Betina og Rasmus der bestemmer! Disse to herlige mennesker gæstede Poul Stig briller for nyligt, også for at spionere lidt.

Måske blev Rasmus træt af, at have mig rendende i hælene dagen lang, i hvert fald blev jeg koblet på Phillip dagen efter!                                                                                              Men det var slet ikke så tosset endda, Phillip havde et spændende tilfælde jeg fik lov at se med på.

En pige med høj bygningsfejl, har været gennem et noget langt forløb, i håb om at komme til at bruge linser. Hun har prøvet mange forskellige styrker og typer.                         Phillip har fundet en ”hybrid-linse” som er en linse der er formfast/hård i midten, men blød i kanten.

Det er første gang kunden skal ha’ sådan en linse i øjet. Linsen fyldes op med farvet væske, så Phillip kan undersøge hvordan linsen sidder i spaltelampen bagefter.

Kunden kom endelig til at se ganske godt og var glad og tilfreds da hun forlod butikken.

Jeg fik en masse gode råd og tips med mig hjem til København, og lærte en masse rare jyder at kende. Måske kommer jeg og forstyrrer dem igen en dag i fremtiden.