Kontaktlinser

Linsetyperne

Da der er mange forskellige tilbud på kontaktlinsemarkedet i dag, kan det være svært at finde rundt i de forskellige linsetyper, priser og abonnementer. Vi har valgt at lægge vægt på dine øjnes sundhed og linsernes kvalitet, og derfor har vi nøje udvalgt de førende produkter indenfor disse områder.

Vi kan tilbyde en-dagslinser, 14-dagslinser og måneds-linser, med og uden korrektion for bygningsfejl.

Progressive linser, altså linser til dig der har forskellig styrke til afstand og læsning. Vi har også de spændende natlinser, en formfast linse du sover med, tager af om morgenen og så kan du se – helt uden hverken linser eller briller!
Hvilken linsetype der er bedst egnet til dig og dine øjne afgør vi ved en kontaktlinsetilpasning.

kontaktlinser

Kontaktlinsetilpasningen

Det er flere forskellige parametre der skal udmåles når vi tilpasser kontaktlinser. Blandt andet måler vi optimal styrke og hornhindens krumning. Vi vurderer dine øjnes generelle sundhedstilstand og hvilke linsetype, linsedesign og linsemateriale der bedst dækker dit behov.

Disse undersøgelser er meget vigtige, da vi ud fra dem kan sikre dig de optimale kontaktlinser under de bedste forhold.

Natlinser

Er du nærsynet indenfor styrkeområdet -0,75D til -5,50D og eller har du bygningsfejl op til -2,50D og læsestyrke op til +1,75, er du højst sandsynlig kandidat til natlinser også kaldet ortho-k linser. Linserne er specieltilpasset til den enkelte person og bruges om natten, hvorefter der opnås normalt syn i dagtimerne – uden yderlig brug af linser og briller.

Natlinser er formfaste iltgennemtrængelige kontaktlinser, der ved hjælp af deres specieltilpassede form, omformer den centrale del af hornhinden og dermed fjerner din synsfejl. Det er hornhindens fleksibilitet, som gør det muligt, men forandringen er reversibel, hvilket indebærer, at hvis du ikke sover med linserne, vil hornhinden finde tilbage til sin oprindelige form i løbet af kort tid. Denne linsetype er et godt alternativ til en øjenoperation helt uden risiko.

Behandling er ikke ny og har i USA været anvendt i omkring 20 år. Vi tager først et (typografi)billede af dine hornhinder, der fungerer som en form for aftryk. Billederne vurderes og er dine øjne egnede, fremstilles linserne ud fra dette aftryk. I starten skal vi se dig jævnlig til kontrol, for at kontrollere at den ønskede effekt fremkommer. Derefter en kontrol hvert halve år. For at opretholde den optimale effekt og sundheden i dine øjne, skal linserne udskiftes en gang om året.

Myopikontrol: Er du teenager kan du bremse udviklingen af nærsynetheden ved brug af natlinser. Flere studier viser at man kan omtrent halvere sin nærsynethed, det vil sige et barn på 13 år med ca. -1,0D vil som voksen ende med ca. -2,0D i stedet for -3,0D til -4,0D.

Kontrolundersøgelse

For at sikre os at dit kontaktlinsebrug ikke påvirker dine øjnes sundhed, foretager vi en årlig kontrol.

Vi konstaterer om linserne stadig opfylder dine forventninger, både i forhold til komfort og synsskarphed. Vi undersøger grundigt dine øjnes tilstand og tager også billeder af dine øjne, så vi kan registrere og scalere eventuelle forandringer.

Den løftede pegefinger

Det vigtigste du gør som kontaktlinsebruger er, at huske at vaske dine hænder grundigt før du tager dine linser af og på. På den måde mindsker du risikoen for at overføre bakterier fra hænderne til øjnene, og derved mindsker du også risikoen for at få øjenbetændelse.

Du skal lytte til vores retningslinier og vigtigst, de signaler dine øjne sender dig. Hvis du fornemmer ubehag, rødme eller smerte i øjnene, skal du tage linserne ud. Sov ikke med linser på, med mindre du har dertil egnede døgnlinser. Er du syg eller har høfeber, skal du ikke tage dine linser i øjnene.

Book tid til en synsprøve

Vores team af optikere står klar til at hjælpe dig

Instruktionsvideoer

Bløde kontaktlinser

Hårde kontaktlinser

Til dig som er ny kontaktlinsebruger, eller blot vil have opfrisket din viden om råd og vejledning, har vi lavet to videoer. I disse viser vi hvordan du mest hensigtsmæssigt tager dine linser i og ud. Både bløde og hårde kontaktlinser, og vi fortæller dig desuden hvilke retningslinjer der er gældende.