Få en gratis synsprøve og synstest i København

Kig ind i en af vores butikker og få en gratis synsprøve i Hellerup, Frederiksberg, Østerbro eller på Strøget i København. Du kan bestille en tid til en gratis synstest her under eller på telefon 33 15 52 52.

København K

Hellerup

Frederiksberg

Østerbro

Lyngby (opening soon)

Vesterbro

Nærsynethed / Myopi

Er du nærsynet, betyder det at øjets hornhinde krummer mere end normalt, eller at øjeæblet er for langt. Det skarpe billede i øjet dannes foran, og ikke direkte på nethinden. Skyldes synsfejlen for krum hornhinde, bliver lysstrålerne brudt for kraftigt. Skyldes synsfejlen derimod for langt et øjeæble, når lysstrålebundtet ikke at ramme nethinden. I begge tilfælde bliver resultatet uklart syn på afstand, som korrigeres med et minusglas. Minusglasset spreder lysstrålerne, og sørger derved for at det skarpe billede rammer nethinden.

Langsynethed / Hyperopi

Ved langsynethed krummer øjets hornhinde mindre end normalt, eller øjeæblet er for kort. Det skarpe billede i øjet dannes bag nethinden. Den flade hornhinde gør at lysstrålerne brydes for lidt. Det korte øjeæble gør, at strålebundet samles bagved nethinden. Resultatet bliver, at genstande tæt på, kommer til at fremstå utydelige. Langsynethed korrigeres med plusglas, som samler lysstrålerne og sørger for at det skarpe billede dannes på nethinden.

Bygningsfejl / Astigmatisme

Hvis du har en bygningsfejl krummer hornhinden eller øjets linse uensartet. Det skarpe billede i øjet rammer både foran og bagved nethinden. Billedet trækkes skævt og opfattes utydeligt, både på kort og lang afstand. Bygningsfejl er ikke nødvendigvis medfødt, men kan opstå grundet meget nærarbejde, aldersbetinget stivhed af øjets linse m.m.

Synet i 40'erne / Presbyopi

Aldersbetinget langsynethed. Øjets linse mister gradvist sin elasticitet og får sværere ved at krumme op eller akkomodere. Akkomodation er den funktion der gør, at du ser skarpt på nær. Evnen til at fokusere på nær nedsættes herved.

Synsprøveforløbet

Forud for den tekniske udmåling af dine øjne, spørger vi ind til dit synsbehov og dine forventninger til brillerne. Skal den kunne bruges til bilkørsel, skærmarbejde eller læsning? Med dette vil vi sikre os, at synsløsningen matcher dine behov i sidste ende.

Dernæst udmåler vi bedst mulige styrker til afstand, læsning og eventuelt mellemafstand. Ligeledes vurderer vi dine øjnes samarbejdsevne og samsyn. Er konklusionen at en ny styrke vil hjælpe på de eventuelle synsproblemer du har oplevet, efterprøves denne i et par prøvebriller.

Hvad består en gratis synsprøve af?

Vores gratis synsprøve i København består af flere trin. Forud for den tekniske udmåling af dine øjne, spørger vi ind til dit synsbehov og dine forventninger til brillerne. Med dette vil vi sikre os, at synsløsningen matcher dine behov. Dernæst udmåler vi bedst mulige styrker til afstand, læsning og eventuelt mellemafstand. Ligeledes vurderer vi dine øjnes samarbejdsevne og samsyn. Er konklusionen, at en ny styrke vil hjælpe på de eventuelle synsproblemer, du har oplevet, efterprøves denne i et par prøvebriller.

Den udvidede synsprøve

Ved den udvidede synsprøve går vi skridtet videre end blot at udmåle din synsstyrke. I dag findes der måleapparater, der i højere grad kan hjælpe os til hurtigere og nemmere at afdække, om der er nogle tegn på unormale eller ligefrem patologiske tilstande i øjnene. Vi har bl.a. det vi kalder et ”funduskamera”, som kan tage billeder af nethinden. Sådan et billede kan fortælle os meget, idet mange øjensygdomme viser sig på øjenbaggrunden inden tilstanden rent faktisk giver symptomer, så som blinde områder i synsfeltet, dobbeltsyn, smerter eller lysglimt.

Ud over denne måling, vil vi også måle trykket i øjnene og vurdere kvaliteten og omfanget af dit synsfelt. Når vi sammenholder resultaterne fra disse målinger, får vi et indblik i dine øjnes sundhedstilstand. Et indblik, som i visse tilfælde, vil kunne være med til at fange sygdomme som fx grøn stær, diabetes og AMD (forkalkning) på et langt tidligere stadie end ellers.

Måleapparaterne vi bruger, er de samme som mange øjenlæger benytter, men vi vil kunne tilbyde undersøgelsen uden ventetid. Vores formål er ikke at ”lege” øjenlæger. Den udvidede synsprøve skal ses som en ekstra service, som kan give tryghed for kunder, som allerede ved at de har en sygdomstilstand og gerne vil følge den nøje, eller for kunder der ønsker at have et større indblik i deres synshelbred.

Ved den mindste tvivl om eventuelle patologiske tilstande henviser vi naturligvis til øjenlægen.

Book tid til en synsprøve

Vores team af optikere står klar til at hjælpe dig