Vi har været så heldige at få omtale i magasinet Liebhaverboligen i december måned. Her blev der skrevet om de brillestel vi får fremstillet i ægte bøffelhorn og skildpaddeskjold:

Hvis man nu skulle blive den heldige ejermand af sådan et brillestel på et tidspunkt i sit liv, skal dyret også vedligeholdes. Det gøres ved at stellet poleres, idet det med tiden bliver matteret i overfladen, på grund af syre i vores sved.

Selvom vores arbejde som brillemennesker hovedsageligt består i synsudmålinger og salg, så må det ikke glemmes, at vi jo tilhører håndværkersegmentet. Vi sliber selv vores briller her i Poul Stig Briller, og lægger stor ære i sådan noget som at håndtere ægte materialer. Så det er en fornøjelse at få lov til at polere et brillestel fremstillet i ægte skildpaddeskjold, selv om det tager usandsynlig lang tid. Der kunne i hvert fald drikkes en rigelig mænde kopper kaffe i det tidsrum poleringen tager, hvis man nu kunne lide kaffe. Først skal der poleres på det “grove” hjul med voks:

Her bliver der faktisk fjernet et mikrotyndt lag yderst på stellet, for at komme ned til en blank overflade. Jeg har talt; ca 200 strøg, pr. kvadratcentimeter, på poleringshjulet skal der til.

Derefter tager vi og polerer hele stellet igen, på et finere hjul, uden voks. Denne polering fjerner ikke noget af materielet, men giver en højere glans.

Igen taler vi om i nærheden af 200 strøg på alle forflader på stellet.

Til sidst ser brillen sådan her ud…

Sådan gør vi i Poul Stig Briller. På husets regning. Men desværre skal du undvære din skildpadde et døgns tid. Vi håber at du synes det er det værd.